Kurucu vakfımız olan İstanbul Şişli Vakfı 1994 yılında kurulmuştur. Vakfımızın kuruluş amaçları içinde yer alan “mesleki alanlarda ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünü yetiştirecek eğitim kurumları açmak” maddesi gereğince “İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu” kurulması hususunun Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na arz edilmesine karar verilmiştir.

İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu 18.05.2012 tarih ve 28296 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 27.04.2012 tarih ve 2012/3165 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur.

Kuruluşta Gözönüne Alınan Faktörler:

• Ekonomiye katkısı
  • Yöreye katkısı
  • Yaratacağı istihdam
  • Geleceğin Mesleği Olması
  • Bölgemizde sektörlerin duyduğu ihtiyaç

Misyon:

Ülkemizin geleceği olan gençlere; ulusal ve uluslararası düzeyde eğitim veren, alanında çağın gerektirdiği bilgiye sahip, teknolojiye hakim ve değişen dünya koşullarına uyum sağlayan elemanlar yetiştiren, saygın ve güvenilir bir yükseköğretim kurumu olmaktır.

Vizyon:

• Ülkemizin ekonomi, endüstri, sağlık ve sosyal alanlarında hizmet veren kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu yüksek nitelikli insan gücünü yetiştirmek,
  • Bahse konu alanlar başta olmak üzere diğer mesleki alanlardaki istihdam sorunlarını çözmek için konusunda uzman, liderlik vasıflarını haiz, iyi eğitimli elemanların yetişmesini sağlamaktır.